Matična mleč

Kvalitet i lekovitost Matičnog mleča zavisi pre svega od uzete i prerađene količine POLENOVOG PRAHA i prerađenog od strane pčela hraniteljica koje razvijaju hranljive i voštane žlezde. Matičnu mleč izlučuju žlezde glave pčela i prestavlja NAJSKUPLJI PČELINJI PROZVOD u odnosu na ostale pčelinje proizvode .

Vrednost na svetskom tržištu kreće se oko 26o Eura po kilogramu u odnosu na sirovinske proizvode MED 3 – 4, POLENA 6 – 8, PROPOLISA 20 – 40 Eura.

 

SVEŽI – SIROVI  MATIČNI   MLEČ                                         LIOFILIZIRANI – SUVI

VODE                                 66,05%                                                  2 %

BELANČEVINE                      12,34%                                                 34,9 do 58%

MASTI                                 5,46%                                                 17,5 do 18,74 %

REDUKOVANI ŠEĆERI             12,49 %                                                27,9 %

MINERALNE MATERIJE             2,84 %                                                  2,84 do 3,94%.

Kada belančevine gledamo pojedinačno u njih ima više od 20 AMINOKISELINA kao: ARGININ, ASPARAGIN, ASPARAGINSKA KISELINA, VALIN, GLUTAMIN, LIZIN, LEUCIN, METIOMIN, PROLIN, OXCIPROLIN, SERIN, TRIPTAFON, HISTIDIN, CISTIN I T.D.

U 1 gramu prirodnog sirovog MATIČNOG MLEČE ima mnoštvo VITAMINA i to:

B1 ANEURIN                                                    1,20  - 18,00 mg.

B2 RIBOFLAVIN                                               6,00  -  26,00 mg.

B4  PIRIDOXIN                                                 8,00  - 10,00 mg.

B12 ANTIPERNICIN                                                      150 mg.

B3 PANTOTENSKA KISELINA                                 89 – 511,00 mg.

B5 NIKOTINSKA KISELINA                                60,00 – 105,00 mg.

B6 BEDOXIN  (Regulira nervni sistem)                  2,00   -   6,00 mg.

FOLNA KISELINA                                             0,16    -  2,20 mg.

ACETIL HOLIN                                                 0,80    -  1,20 mg.

C VITAMIN                                                     2,50    -  4,00  mg.

Pored ovih Vitamina ima i Provitamin D i Vitamin E koji stimulišu POLNU AKTIVNOST.

U mineralnim materijama ima MIKRO I MAKRO elemenata kao: GVOŽĐE, SUMPOR MAGNEZIJUM, MANGAN, KALCIJUM , HROM, NIKL, SILICIJUM, KOBALT, SELEN, CINK, SREBRO, FOSFOR, KALIJUM i t. d.  do 22 MINERALA od ukupno 24 koje koristi ljudski organizam za preradu Vitamina koji učestvuju u funkcijama naših organa i žlezdama sa UNUTRAŠNJIM LUČENJEM koje jačaju organizam, a koji luče  ANTIVIRUSNE I ANTIBAKTERISKE MATERIJE koje se bore protiv njih i stvaraju otpornost organizma, odnosno stvaraju IMUNITET.

Prema tome LEKOVI , kao lekovi ne leče BOLEST organizma, lekovi samo sprečavaju dalji rast bakterija i virusa, a sam organizam izleći bolest. Zato, jačati IMUNITET organizma je vrlo bitna stvar.

Ovde da napomenem da nije pronađen nijedan lek u medicini koji uništava VIRUSE i sa te strane MATIČNA MLEČ dobija na vrednosti.

Kada pročitate u UPUTSTVIMA lekova da određeni lek uništava VIRUSE, to uzmite sa rezervom i nemojte se osloniti samo na tome. Viruse uništavaju VAKCINE.

Pored nabrojanih VITAMINA, MINERALA, AMINOKISELINA i sl. MATIČNA MLEČ sadrži i dosta HORMONA, ENCIMA (Q 10) i drugih korisnih sastojaka koje koriste LJUDSKOM ORGANIZMU.

ISPITIVANJA KOJA SU VRŠENA U SAD, FRANCUSKOJ, ENGLESKOJ, ITALIJI, RUSIJI KINI I U  DRUGIM DRŽAVAMA  DOKAZANO JE DA MATIČNA MLEČ DALA VRLO DOBRE REZULTATE U LEČENJU DIJABETESA, KOD KARDIJALNO – VASKULARNIH OBOLENJA , POPRAVLJA KRVNU SLIKU, DELUJE NA ARTERIOSKLEROZU, ASMU, KOD PROBLEMA SA ZGLOBOVIMA , JETRINIH OBOLENJA, A ŠTO JE NAJVAŽNIJE DOKAZANO JE DA PRODUŽAVA VEK ČELIJAMA U DOBI STARENJA ORGANIZMA (PREKO 40 GOD,)

DOKAZANO JE DA DELUJE POVOLNO KOD POJEDINIH ŽENJA POSLE MENOPAUZNOG PERIODA. UZIMANJEM MATIČNOG MLEČA PONOVO POSTAJU PLODNE , A KOD MUŠKARACA POPRAVLJA SE POTENCIJA.

DOZE KOJE BLAGOTVORNO DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM KREČU SE OD 50  DO 600 mg. (srednja doza je  150  -  450 mg.) male doze od 15 do 20 mg. koje najviše koriste neki naši proizvođaći u NEKIM PREPARATIMA koje se prodaju kod nas, deluju samo  PSIHOTERAPEUTSKI bez  VIDLJIVIH ORGANSKUH POBOLŠANJA .

MATIČNA MLEČ NESME SE GUTATI NEGO JE TREBA ŠTO DUŽE DRZATI U USTIMA POD JEZIK I TAKO POLAKO DA SE RESORBUJE U ORGANIZAM. U STOMAHU MATIČNA MLEČ  ODNOSNO NJENE VREDNE I LEKOVITE MATERIJE USLED ŽELUDČANOG SOKA SE RAZLAŽU I GUBE LEKOVITA SVOJSTVA.

NIJE DOBRO DA SE MATIČNA MLEČ ČUVA U MEDU, JER POD UTICAJEM NEKIH FERMENATA  KOJE SE NALAZE U OVE MATERIJE, SASTAV MATIČNOG MLEČA SE MENJA , ČIME SE LEKOVITA SVOJSTVA OPADAJU.

ZATO NAJBOLJE JE DA MATIČNA MLEČ JE UZIMAMO LIOFILIZIRANU GDE TRAJNOST LEKOVITOG SVOJSTVA SE  PRODUŽAVA NA 2,5 DO 3 GODINE..

ZATIM KONZERVIRANA U KONCENTROVANOM 96% ALKOHOLU  I UZIMATI JE U VIDU KAPI POD JEZIK,  TRAJNOST JE PREKO JEDNE GODINE.

NAJNESTABILNIJA JE MATIČNA MLEČ KAD SE ČUVA U SIROVOM STANJU I TRAJE 4 DO 7 DANA NA – 60 C, A ČUVANA NA  - 250 C TRAJE 3  DO 6 MESECI.

U NAJNOVIJE VREME KINEZI RADE STERILNE AMPULE SA 10 ML. TEČNOSTI I 300 mg. MATIČNE MLEČI PO JEDNOJ AMPULI I PIJE SE CEVČICOM POLAKO POD JEZIK DOK SE NE RESORBUJE U USTIMA.

Na našem tržištu najpouzdaniji prodavac Liofiziranog matičnog mleča je firma: ITS d.o.o iz Beograda. U jednoj kutiji ima 7 kesica po 1 gr. (1000 mg.) koja je dovolna doza za 2 dana. Obično se uzima ujutro pre doručka. ili uveče pre spavanja Odrasli uzimaju tako, što pola kesice 500 mg. istresete u kafenu kašiku i tako polako rastopite ispod jezika. Izvesno vreme nakon uzimanja ne treba uzimati vode. Pošto je vrlo prijatnog ukusa deci od 5 do 12 god Isto tako uradite samo što jedna kesica podelite na 3 do 4 dela, što znači 250 do 330 mg. i izmešate sa malo kristaliziranog meda u kašičicu i tako polako date da dete sisa i topi u ustima bez uzimanja vode. Deci ispod 5 god. doza treba biti od 50 do 150 mg. takođe na licu mesta izmešati sa malo kristaliziranog meda.

Pravilan način upotrebe:

Prvi Način: Liofiliziran mleč se rastvara u destilovanoj vodi u odnosu 1:3 do 5 gr. destilovane vode. ((1 gr. mleča + destilirana voda do polovine bočice = 3 – 5 ml. (bočica sa kapaljkom od 10 ml)) i dobro se mučka dok se ne dobije konzistencije sirovog mleča. Posle rastvaranja čuva se u frižider

Doziranje:

Preporučuje se dnevna doza 20 kapi (10 kapi ujutro pre jela i 10 kapi uveće pre spavanja) od ovog rastvora se stavljaju ispod jezika i drži se dok se ne resorbuje.

Drugi način: 1 gr. (1000 mg) liofiliziranog mleča se izmeša sa 100 gr. kristaliziranog meda ili BANETANA (proizvod autora ovog teksta) i dobro se izmeša. Takva mešavina se uzima 30 gr. svaki dan 3 dana. (uzima se jednom dnevno po 30 gr. sa drvenom kašičicom i topi se polako ispod jezika ujutro pre doručka bez uzimanja vode) Čuva se u frižideru.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ko je na mreži: 31 gostiju i nema prijavljenih članova

   

Brojač poseta