Podsticaji za pčelarstvo u 2014. godini

Danas možemo objaviti važne informacije iz Ministarstva poljoprivrede, po pitanju podrške pčelarstvu iz budžeta, u 2014. godini.

Za subvencije po košnici u ovoj godini država će izdvojiti 230 miliona dinara, što je u odnosu na prošlogodišnjih 200 miliona, povećanje od 30 miliona dinara. Kako stvari stoje, podsticaj po košnici na ime toga neće biti uvećan, več će se podsticajem od 500 dinara pokriti veći broj košnica, tj. 460.000 umesto prošlogodišnjih 400.000 košnica sa pčelinjim društvima.

Takođe, dobili smo i konačno uvođenje opreme za pčelarstvo u sistem podsticaja, tako da će od ove godine registrovana poljoprivredna gazdinstva imati pravo na povraćaj dela sredstava za kupljenu opremu.

Kada se radi o subvencijama za 2013. godinu, svi koji su poslali traženu dokumentaciju za subvencije, dobiće rešenje na kućnu adresu. Rešenje može biti pozitivno ili negativno. Ako je pozitivno, uskoro će vam biti uplaćene subvencije. Ako pak dobijete negatino tj. odbijajuće rešenje , potrebno je da se žalite u zakonskom roku navedenom u rešenju, ili ćete izgubiti subvencije.

Najčešći razlog za odbijanje je nepoklapanje HID broja koji ste prijavili prilikom preregistracije gazdinstva pre 31. Marta 2013. godine, i HID broja koji vam je kasnije dodelila veterinarska stanica nadležna za vaš pčelinjak. Najvažnije je da se žalite u zakonskom roku i dostavite odgovarajuću potvrdu da ste pčelinjak prijavili pre 31. Marta 2013. godine.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ko je na mreži: 4 gostiju i nema prijavljenih članova

   

Brojač poseta